Ik ben zelf voor dit concept gevallen, omdat het mes aan zeer veel kanten snijdt, waarbij duurzaamheid misschien nog wel het mooiste aspect is.

Spullen die er toch al zijn ‘doorgeven’ aan iemand die er blij van wordt, of er zelfs al jaren naar op zoek is!
Huurders zijn blij als ze hun spullen verkopen, hun huis opgeruimd is en ze er ook nog een leuk bedrag aan over houden.

Klanten houden ervan om lekker in onze winkel rond te kijken, op zoek naar een ontbrekend kopje van een servies, een lekker leesboek, een leuke wenskaart om te versturen, of om inspiratie op te doen voor een origineel verjaardagscadeau, de LP collectie uit te breiden, decoratie voor in huis te vinden, op zoek naar antieke spullen, een lekker parfum of om simpelweg even bij te praten, al dan niet aan de koffietafel.

Mijn EigenSchap is allesbehalve een standaard winkel.

Zo is er een categorie oudere mensen die er graag even rondkijkt om een beetje nostalgie op te snuiven uit hun jeugd, en tegelijkertijd een categorie jonge jeugd die het fantastisch vindt om juist die nostalgische spullen te kopen en verder alles en iedereen wat daar tussen zit.

Doordat iedere stelling wordt gevuld door een ander persoon blijft het aanbod zeer uiteenlopend, nooit voorspelbaar en is er bijna altijd wel iets naar wens te vinden, voor iedereen!